Att skapa nytt med loppismaterial

I vintras sålde en kollega till mig necessärer som hon hade sytt av resttyger i vårt kafferum, och jag blev riktigt inspirerad att prova på att göra egna. Egentligen hade jag förbjudit mig själv att köpa tyg på loppis, eftersom jag har helt tillräckligt med pysselmaterial i andra former som det är, men nu bestämde jag mig för att göra ett undandag för tyger som jag visste att skulle bli necessärer. (Det undantaget höll absolut inte och nu har jag plötsligt en hel låda med tyg ändå, men det är en annan historia.)

Jag utgick ifrån den här youtubevideon, och ritade upp ett ungefär likadant mönster på tidningspapper, och så satte jag igång. Jag köpte några mönstrade bommullstyg att ha utanpå och matchande, enfärgade tyg att ha inuti, och så dragkedjor för 50 cent styck på på Kierrätyskeskus. Så sen i vintras har det blivit en och annan necessär, och hittills har jag gett bort alla utom en som gåvor. Jag tycker att necessärer är utmärkta presenter eftersom så gott som alla har nytta av dem för smink, sladdar, pennor eller vad som helst.

Här ser ni en necessär som knåpades ihop här om dagen för att ges till en god vän i födelsedagspresent. Den är sydd av en gammal engelsk bommulsgardin som jag köpte för en euro på UFF:s jämna pengar-dagar, en vävd tygbit som jag tror kostade kanske en euro på Kierrätyskeskus och en dragkedja för 50 cent, också från Kierrätyskeskus. Jag har fortfarande tyg till flera necessärer kvar, så det blir ganska kostnadseffektivt. Så länge man ser till att tyget är fräscht och gragkedjorna är raka så blir resultatet också väldigt fint, och som ofta är fallet så tycker jag att det ger dem mera karaktär att de är gjorda av återvunnet material. Dessutom blir de helt zero waste eftersom tygspillrorna åker in i en blivande prydnadskudde hemma hos oss. Win-win-win, skulle jag säga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: