Loppisrunda i Vanda

Förra veckan, den 30.6, förde jag bilen på service i Vanda och passade samtidigt på att göra en liten loppisrunda där. Det blev allt som allt fyra olika loppis som alla var nya för mig, och en hel del fynd faktiskt. Här kommer en liten video från rundan, och längre ner lite närmare information om ställena och fynden.

Loppis 1: Fida i Myrbacka

Fida i Myrbacka var ett litet, men ganska trevligt loppis. De hade lite allt möjligt, men sakerna var välsorterade och priserna ganska bra. Jag förälskade mig helt och hållet i Marimekko-tekannan som syns i videon, och den bara måste få följa med mig hem även om priset var lite dyrare än vad jag annars brukar lägga på köksgrejer på loppis. Här är alla saker som fick komma med hem:

  • Marimekko-tekanna, 35€
  • Några garnnystan till ett kommande punch needle-projekt, 3€
  • Strass att använda till kortpyssel, 4€

Precis bredvid Fida skulle det också ha funnits en Kierrätyskeskus och Frälsningsarméns loppis, men de öppnade båda först klockan 11, så jag var lite för tidigt ute den här gången.

Loppis 2: Patina i Dickursby

Eftersom jag hade ett annat ärende i Dickursby så tog jag en sväng via det lilla loppiset Patina också. Det var ganska svårt att hitta parkering här om man inte vill in i det närliggande shoppingcentrets parkeringshallar, så hit skulle jag nästan rekommendera att man åker kollektivt. Här fanns mycket små saker och inredningsprylar till rätt så bra priser, och om jag skulle ha haft mera tid skulle jag ha kunnat titta runt här en god stund. Några saker fick ändå följa med mig hem:

  • En liten trähylla med sex rutor som jag ska ställa några av mina Lego mini figures i, 1,5€. Den glömde jag tyvärr att ta med på bilden av fynden.
  • En liten kristallvas som jag ska använda för att rota sticklingar, 1€
  • En metallkrok formad som en elefant, 0,5€. Jag har ingen aning vad jag ska göra med den, men den var fin.
  • En 50-talskruka från svenska Upsala-Ekeby, 1,5€

Loppis 3: Suutarilan Kirppis i Skomakarböle

Det här loppiset var stort, men var kanske inte riktigt i min stil, så här blev det inga fynd den här gången.

Loppis 4: Kontti i Rosendal

Den här Konttin var lik de andra jag har besökt: relativt stor och ganska välorganiserad. Vid den här tiden började jag vara ganska trött, så jag stannade inte så länge, men ett par fynd kom med hem ändå.

  • Boken the Ice Twins, 1€
  • Ett par regntäta byxor, 5,5€
Största delen av fynden

Jag kommer helt säkert att gå på flera loppisrundor i Vanda, särskilt till de tre loppisarna bredvid varandra i Myrbacka. Om jag har vägarna förbi Dickursby så kommer jag säkert också att besöka Patina-loppiset igen. Och så har jag kvar några andra ställen på kartan som jag helt enkelt inte hann med den här gången. Vilka är dina favoritloppis i Vanda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: